dissabte, 9 de juny del 2012

Agafeu-vos fort. Primer rescat, on és la trampa..?



Ja d'entrada s'ha sentit, o es poden llegir tantes burrades, que no se pas si són escrites per ignorants, o senzillament formen part de l'engany. El més probable és que siguin les dues coses a l'hora: Busquen periodistes ignorants que consumin fàcilment la gran mentida. No s'han d'esforçar gaire, la bretolada forma part del seu accionar diari. No donen més de si..
Primera burrada: mitjans com Público, que fins ara anava de progre, ens diuen que aquest és un rescat diferent, que no som com Irlanda, Grècia o Portugal. Que no s'ha rescatat l'estat. Mentida! Ara ho veure'm..
Aquest mateix diari diu: que el rescat de 100.000 milions no afectarà en res la butxaca dels ciutadans espanyols, i que només és per donar un cop de mà als bancs, que després gràcies  aquests ajuts incentivaran l'economia, i tot tornarà a ser com abans.. Lligarem els gossos amb llonganisses potser.. Com si els bancs fossin els amics de la humanitat, fundats en l'altruisme social.
Cal dir que el que afirma aquest diari, és el mateix que afirma el  govern.. No deixa d'haver-hi un pòsit de nacional-cutrisme espanyol, que supura escopinades a la cara més fosca e ignorant de la societat espanyola.
Però anem per parts..
El primer que penso és que em entrat en una dinàmica de pidolaries de les finestretes del bancs.. Tothom sap aquestes alçades que els préstecs no sols no surten gratis, sinó que acostumen a entrampar a qui els demana.. Per això dic aquí dalt: Primer rescat.. Perquè crec que darrera en vindran altres, l'únic que farem és perllongar l'agonia, i com tants d'altres països, acabarem demanant crèdits per pagar els interessos. Molt hauria de canviar la situació econòmica perquè no sigui així.
Per començar, els diners van a l'estat que els prestarà amb condicions favorables als bancs, ja sabem que els bancs espanyols ha estat dictant la política dels governs des de la restauració de la monarquia, per no dir de la democràcia, doncs aquest terme no seria massa encertat per definir aquest sistema polític en el que vivim.
Amb aquest préstec, l'estat espanyol assolirà un dèficit del 10 per cent. I aquesta és la trampa, transmigrar el deute privat a l'estat. Això vindrà acompanyat d'una podadora que deixarà l'anomenat estat del benestar, l'estat social, com un erm.. Perquè desenganyeu-vos; Europa no variarà les exigències sobre el dèficit, que volen portar als estats a una situació de dèficit cero. Així que ara Europa tutelarà directament la situació com creditora de l'estat.
Els 100.000 milions aniran a parar a butxaques privades, i els qui pagaran el deute, més els interessos, seran els ciutadans.. Ha estat una jugada mestra.. La solució hagués estat que Europa hagués nacionalitzat els bancs espanyols amb problemes, però Europa sap que aquests bancs només tenen deutes i forats, i que no és possible guanyar res fent això. A més ja sabem que la política europea és neo-liberal, i per tant, no favorable a nacionalitzacions o socialitzacions. Amb aquests 100.000 milions d'euros, el negoci d'alguns pot continuar engreixant-se. Els calers poden continuar sortint d'Espanya cap a paradisos fiscals, però els qui es quedin aquí, la majoria de la població, menjarà pellofes, i les pagarà a preu de caviar.. Per dir alguna cosa..