dimecres, 2 de febrer del 2011

Assalt a l'estat.

Tot just acaba de començar l'últim acte d'assalt a l'estat. A partir d'ara serem testimonis d'una desmantellament de gran part de les estructures i serveis que encara resten en peus a l'estat espanyol.
Però comencem per Catalunya, aquesta setmana diverses fonts convergents han deixat anar el globus sonda, amb l'objectiu clar d'espantar a la societat catalana, sobre la possibilitat que la Generalitat no pugui fer front als sous dels seus treballadors, altrament dits funcionaris.
Aquesta declaració alarmant i alarmista te tots els indicis que apunten cap la justificació per aprimar els serveis públics, despatxar funcionaris i privatitzar empreses. És ben curiós, em de recordar que la Generalitat és una institució de l'estat espanyol a Catalunya, no és pas una institució independent, ni tant sols pot comparar-se amb les corts medievals que decidien pel seu compte amb independència de rei d'Espanya o de les institucions castellanes i espanyoles de la època.
Per tant, si un partit que és diu nacionalista dilapida els minsos poders que delega l'estat espanyol privatitzant-los, aleshores que resta del poc poder institucional atribuïble a Catalunya. Aquesta és l'eterna contradicció dels que s'anomenen nacionalistes no d'esquerres, aposten per una política liberal que significa liquidació dels serveis i empreses públiques amb nom de l'estalvi, i que el final acaba liquidant qualsevol rastre de poder polític autònom de Catalunya.
M'agradaria afegir que la setmana passada l'ex-president Jordi Pujol va declarar que Espanya ja estava intervinguda i avui ha dit que si no fos per Convergència i Unió Espanya estaria intervinguda. Quan deia la veritat ara o abans? Crec que ambdues vegades ha dit el mateix encara que sembli contradictori. Això ho podríem resumir amb el següent: Espanya ja fa tot el que els mercats i els grans poders econòmics europeus li manen. Per tant preneu-vos això com vulgueu. Estem intervinguts perquè ja els poders polítics fan el que manen els mercats o no cal que ens intervinguin perquè ja fem el que els interventors ens manen.
Canviem de pàgina per seguir el mateix tema, fa dies que sentim que això de les autonomies és una despesa insuportable que sumeix Espanya a la crisi econòmica, aquestes veus venen del Partido Popular, ho ha dit el dràcula d' Aznar, que per cert cada dia s'assembla més a Hitler amb l'aspecte físic, no comento res dels altres aspectes. Ho diuen també veus i ressons dins el PP, que les autonomies son una despesa massa gran per l'estat, que son un fracàs, una dilapidació, etc. L'objectiu és el mateix, desmuntar serveis públics aprimar els serveis de l'estat, acomiadar funcionaris, privatitzar empreses públiques.
S'està produint i es produirà una batalla, com va ser la guerra civil respecte a la guerra mundial, tot fa pensar que ja a començat amb el govern socialista actual, una reestructuració econòmica que significarà una nova acceleració del sistema liberal i de lliure mercat. Segons surti aquesta batalla es traslladarà cap els països mes forts dins la Comunitat Europea. Per què ha començat per Espanya? Doncs per què la resistència és nul·la, els sindicats son mesells, els partits polítics dependents, i perquè sembla que molta gent prefereix la beneficència que lluitar pels seus drets.