divendres, 2 de novembre del 2012

Manuel Valls, s'ha lluit..


El ministre d'interior francès, el socialista d'origen català, Manuel Valls, s'ha atrevit a fer el que el govern conservador de Sarkozy no es va atrevir a fer. Ha entregat la militant de Batasuna d'Iparralde (partit legal a l'estat francès) Aurore Martin, de nacionalitat francesa, a la Guàrdia Civil espanyola, que l'ha conduït des de la frontera fins a Madrid, a l'Audiència Nacional; on el jutge l'ha enviat a presó incondicional.
A França s'ha generat una autèntica tempesta política, on tots els grups polítics, des de les mateixes files socialistes, fins els comunistes, la nova esquerra, la UMP, i fins i tot el Front Nacional, han criticat l'entrega d'una ciutadana francesa a la justícia espanyola. Amb l'agreujant, que  l'ordre de detenció, fruït d'un sumari polític de l'ex-jutge Garzón, es basa en persecucions polítiques que no són aplicables a l'estat francès. Entre d'altres coses perquè el grup al qual pertany Martín, és legal a França.
Segons com es porti aquest cas, es segur que li pot costar el càrrec al ministre Valls; s'ha de tenir en compte que l'estat francès no és un règim jurídic bananer con l'espanyol, i allà es respecten els drets polítics dels ciutadans.
Caldrà seguir les repercussions d'aquest cas, que sens dubte pot esquitxar el govern socialista francès. De moment, tot i que els mitjans emmordassats espanyols no en parlin, tant al País Basc, com a França hi ha un bon enrenou.