dijous, 22 de novembre del 2012

Alexis Tsipras s'equivoca..


Alexis Tsipras, líder del partit grec Syriza, s'equivoca venint de Grècia a donar suport a Iniciativa per Catalunya. No se qui l'ha enganyat, o si ha fet un paral·lelisme simple amb la seva biografia: Tsipras era membre del Partit Comunista Grec.
Tots pensàvem que Syriza era una coalició de grups alternatius d'esquerra; una nova forma de fer política, i no pas un grup evolucionat del comunisme tradicional que busca un espai entre el verd, i la socialdemocràcia, per poder tenir una quota de poder.
És això el que representa Tsipras ?
Un partit famolenc d'administrar els bens públics, capaç d'aliar-se amb socialistes o progressistes, per imposar les polítiques de sempre. 
Serà Syriza el partit de l'endollisme, i del malbaratament dels pressupostos públics, fent obres amb el segell sostenible, i ecològic.  Per que, al cap i la fi, sempre acaben per posar els diners ens mans dels de sempre: bancs i constructors, constructors i bancs, bancs i constructors.
Això és el que espera Grècia si guanya Syriza?
Bé, i quan Tsipras parla del sobiranisme, potser va massa ràpid.
Què passaria si Grècia encara fos part de l'Imperi Turc, com va ser durant segles. Potser si no hagués estat pels anglesos, que a tot arreu es foten, Grècia seria una regió autònoma de Turquia.
Per tant, que Tsipras no banalitzi tant el tema del dret d'autodeterminació que encara no hem pogut exercir els catalans.
Grècia es va independitzar de Turquia per les armes, gràcies els anglesos, i a la guerra mundial. De fet, els anglesos encara continuen tenint molta influència a Grècia. Hores d'ara, no m'explico que feia la bandera de la Gran Bretanya penjada del balcó del parlament grec al costat de la bandera grega.  El maig de l'any passat, per més que ho vaig preguntar, ningú em va entendre. 
Per què al parlament grec hi havia penjades oficialment la bandera grega, i la bandera de Gran Bretanya ?
Però tornant Tsipras, no crec que ni ell, ni cap ciutadà grec, per molta crisi que visqui el seu país, mai volgués tornar a domini turc.
Alexis Tsipras no esta ben assessorat, ni ben informat. Com pot venir a donar suport un partit que forma part de l'establishment polític.
És que no sap que l'únic que li envegen els d'Iniciativa no és pas l'estructura democràtica, i alternativa de la seva coalició: Syriza. Sinó que li envegen el fet de que hagi aconseguit tants vots, i que s'hagi convertit en alternativa de govern. Perquè els partits tradicionals espanyols, i catalans, l'únic que realment els importa són les quotes de poder.
Tsipras hauria de conèixer més la realitat d'Espanya, i la realitat de Catalunya. Per començar hauria de recordar que els grecs van poder escollir la seva forma de govern, i van escollir república. Mentre els ciutadans espanyols som presos d'una forma de govern heretada de la dictadura: la monarquia. Juntament amb un munt de coses més heretades, com aquesta constitució que posa l'exèrcit com a garant de l'unitat de la pàtria. 
Moltes imposicions a les que aquest partit al que ara ve a donar suport, és digui PSUC o IC, va claudicar en el seu moment.
Tsipras s'equivoca, si us plau: que algú li digui!.