dissabte, 12 de març del 2011

Recordem Txernobil.

El que esta passant a la central nuclear de Fukushima després del terratrèmol del divendres i l'explosió d'aquest dissabte, comença recordar Txernobil. Aleshores les autoritats soviètiques van minimitzar les conseqüències de l'explosió, que a la llarga va comportar la mort de milers de persones a les poblacions del voltant de la central, i que posteriorment va estendre la seva ombra de mort a molts països d'Europa. I quantes persones han mort o continuen morint a resultes d'aquella catàstrofe? Ja se sap que les malalties com el càncer no porten un codi de barres on es demostrin els seus origens i causes.
Un dels organismes més impresentables de les Nacions Unides, l' OMS (Organització Mundial de la Salut) s'ha apressat a fer un comunicat on diu que la fuita d'aquest matí a Fukushima no representa cap perill per la salut humana. Em pregunto: com és que un organisme internacional pot estar en mans d'uns individus tan irresponsables? . Un cop més ho demostren després del ridícul de les vacunes contra la grip, i les alertes contra una suposada pandèmia que només va beneficiar a les gran farmacèutiques.
Però aquesta actitud d'intentar minimitzar els efectes de l'explosió d'aquest matí recorda sens dubte Txernobil, més quan encara no es tenen clares les conseqüències de la fuita, i quan encara els problemes dins la central de Fukushima no han estat resolts. Però l'OMS sembla tenir-ho més clar que el propi govern japonès que ha decretat nivell 4 d'una escala de 7.
Aquest problema ve en un moment en el que a Espanya, la majoria dels mitjans de comunicació, i tertúlies patateres de bocamolls ignorants a sou, falsament anomenats periodistes, analistes experts en tot. S'havien posat d'acord tots a una en defensar l'energia nuclear, satanitzant a tot qui mostrés el perill i herència contaminant que representa aquesta energia. En un moment en que el govern espanyol ha decidit perllongar el funcionament de centrals nuclears que fa anys han exhaurit la seva vida prevista quan es van construir. La majoria amb tecnologies dels anys 60 o 70, el que suposa un perill evident. Decisions que beneficien les companyies elèctriques i ens posen a tots en perill.
De nou es ve a demostrar quina classe de malalts esta manegant el món, empreses i individus compulsius que no tenen altre objectiu que guanyar i ambicionar cada dia més diners.
Veure'm com acaba l'accident a la central nuclear de Fukushima, però el cert és que a banda d'això, sembla clar que amb l'actual sistema econòmic el mon no te altre futur que el desastre.