dilluns, 3 de setembre del 2012

El rescat autonòmic català..


Per què serviran aquests 5023 milions d'euros que el govern masista ha demanat a l'estat? Quines contrapartides tindran com a conseqüència..?

Contràriament el que molta gent pensa, els 5023 milions no serveixen per continuar fent funcionar l'aparell públic del govern de la Generalitat, vull dir que no són per pagar sous, i  per pagar salaris, subsidis, i serveis. Tot el contrari, aquests 5023 milions seran l'excusa per una nova tanda de retallades que aprofundiran el desmantellament dels serveis públics, per anar-los traspassat gradualment a mans privades que en pugin treure un rendiment beneficiós, quant a guanys econòmics. O simplement, retallades per eliminar serveis que deixaran d'existir com a dret dels ciutadans, i passaran a dret de qui els pugui pagar.

El mateix Mas-Cullell ho va dir: Aquests 5023 milions serviran fer fer front els compromisos de la Generalitat amb els seus creditors. Clarament es referia al venciment del deute públic. Que puguin cobrar tots aquells que tenen obligacions, i bons de la Generalitat, que per cert són una gran negoci pels estalviadors, donat que els bancs no estan funcionant, ni mai han funcionat amb interessos tan alts. Fins i tot, els bancs, i els fons de capitals compren avui bons públics, com a contrapartida imposen el repartiment de beneficis, i d'empreses públiques viables.

Per tant, s'ha de tenir clar que darrera els 5023 milions vindrà una tisorada que molt em temo forma part del pacte sota mà que tenen CiU i PP, per anar liquidant prerrogatives socials que els ciutadans tenen dret a rebre de l'estat o les seves administracions, inclosa la Generalitat.
Darrera al paripè dialèctic sobre el pacte fiscal o l'escalfament de la societat amb el tema del greuges dels espanyols envers Catalunya, cosa ben certa, però que CiU utilitzarà. La traïdoria dels masistes arribarà fins el punt d'utilitzar l'èxit de la manifestació de l'11 de setembre per justificar una nova tanda de retallades socials. S'ho prendran com una mena de plebiscit, i ves  a saber si no s'animaran avançar les eleccions per guanyar-les de nou. Com a bon Maquiavel, Mas tirarà les pilotes fora, l'argument serà: hem de retallar, quina ràbia, la culpa és d'Espanya.

CiU sempre s'atura en l'argument de la culpa és d'Espanya, o del govern espanyol. Quan hi ha un acord per darrera, per transitar junts de bracet cap un model econòmic que beneficiarà uns pocs, siguin espanyols, catalans, suecs o lusitans.
El, no tenim més remeï, és el discurs dels resignats. Realment tant CiU, com PP ho tenen molt bé per fer la seva feina: desmantellar els serveis públics, i entregar tot el que sigui possible a mans privades.
Només cal fer una ullada el currículum del conseller d'economia en Mas Cullell: doctorat als Estats Units, a la universitat de Minesota, professor de Berkeley, i Harvard. Sens dubte una trajectòria ben brillant que ningú li nega, però ja sabem quin tipus d'economia domina, i fa furor als Estats Units. No pas l'economia social, i pública, sinó el predomini del món privat per sobre de tot.