dilluns, 15 de juliol del 2013

Es prepara un cop de mà polític a Espanya..?


El problema de la majoria de la militància política d'esquerres a Europa és que segueix veient l'extrema dreta amb els mateixos ulls que fa cent anys. Per la militància d'esquerres, l'extrema dreta només és el paramilitar que porta simbologia feixista, i nazi, i que actua violentament al carrer apallissant negres, rojos, verds, roses, etc.. Aquest símbol satànic amb esvàstiques al braç, una mena de gos de dos caps dels inferns, no deixa de ser fruït del proletariat.. Aquestes tropes de xoc del feixisme surten dels barris populars, de la gent sense futur, sense ideologia, sense educació, sense diners.. La seva violència, manipulada sempre des del darrera, és fruït de la seva desesperació, i ràbia per l'exclusió social.. És fàcil veure doncs que des de fa uns anys el terreny esta abonat per aquest tipus d'acció radical violento-política..
Però la candidesa o caducitat de molts sectors d'esquerra, potser fruït de la seva poca evolució política, si s'aturen en simbologies icòniques, i desitjos no confessats de dictadures del proletariat, revolucions armades etc.. Esta en no veure que el conservadorisme avui no vesteix amb uniformes paramilitars. L'extrema dreta avui porta corbata, i té discursos constitucionals.. Per entendre això alguns haurien d'estudiar tot una sèrie de governs que van minar Amèrica Llatina durant els anys 60 i 70. Governs de civils, però que en l'acció política, social, i militar, eren iguals a una dictadura castrense..
Aquests dies El Mundo treu una sèrie d'escàndols, que alguns diaris van treure mesos abans sense massa ressò. Quina ideologia té El Mundo..? Un diari molt conservador lligat al funcionariat espanyol més immobilista. Quina maniobra es prepara..? Que es pretén..? Som de nou davant dels salvadors de la pàtria..? I aquesta falsa esquerra que és més funcionarial, i patriòtica, que té tan poc d'esquerra..? Quin paper han fet sempre els socialistes a Europa..? No diu Ariquistain que van aplanar el camí a Hitler..? Ho explica, certament.
El silenci de la societat esta covant un nou monstre a la península, el terreny ja esta abonat, ja només cal una petita empenta.. Per no parlar de la 4 revolució industrial, de la que la gent encara no s'ha adonat.. El qui viu de l'estat es pensa que l'estat és un pare Deu que tot ho pot; més dramàtic serà el seu despertar, perquè no hi ha res pitjor que t'estigui passant un camió de gran tonatge per sobre, i tu pensis que és un somni temporal..

Corrupció política a Espanya..? Ara surt, i alguns l'esbomben. Quan el sistema polític espanyol des del franquisme, i amb la monarquia, s'ha basant en això: un estat global i permanent de corrupció, des de la porta de casa, a la sala del consell de ministres, i el palau de la monarquia..

Quin paper jugarà l'esquerra en aquest cop de mà.? Cap. Serà un mer instrument dels sectors més conservadors, jugarà uns passos calculats per la dreta radical. La seva militància, si surt al carrer, serà part de l'atretzzo que arrossega Espanya cap un govern nacional-conservador. 

Falta saber com afectarà al procés de Catalunya, però no crec que en resulti massa beneficiat.. Tot dependrà del grau d'enfrontament al que estiguin disposats els catalans, perquè està clar que els qui prenguin el poder a Espanya, buscaran un xoc de trens radicalitzant la postura nacionalista espanyola.

Econòmicament potser s'aprofitarà per prémer l'accelerador neo-lliberal a fons. Desmuntant l'escenari actual, per plantar-nos davant, ja sense maquillatge, la quarta revolució industrial..