dimecres, 20 d’abril del 2011

Una Europa de pallassos.

Algú sap quan les estructures polítiques de la Unió Europea es van convertir en una representació teatral ridícul·la? Com si es tractés d'una farsa o la representació dels pallassos d'un circ, per cert no tinc res contra la noble professió de fer riure al públic, és més, penso que si tinguéssim un grup de pallassos al front de la Unió Europea la cosa no seria tan tràgica, i a part de riure, estic segur que ens sentiríem millor representats amb polítiques més beneficioses per la majoria dels ciutadans.
Fa poc ha sortit la noticia que l'actor Schwarzenegger, conegut pels seus papers en pel·lícules de sang i fetge, o pel seu personatge de Terminator. Qui fa uns anys va fer el salt des el cel·luloide a la política convertint-se després de guanyar les eleccions en Governador de Califòrnia. Shwarzenegger podria presentar-se per substituir al belga Van Rompuy al capdavant de la Unió Europea. No se si es una broma, però no importa massa perquè els qui maneguen realment la Unió Europea no son pas aquests pallassos que hi ha al capdavant. Per recuperar una mica la nostra antiga i sabia cultura mediterrània, tant menys preuada entre nosaltres, a Catalunya també, sembla que molts voldrien ser nòrdics o britànics. Doncs tornant a la Unió Europea, sembla que dins del seu staff o manegement, darrera dels pallassos amb cara de pallassos, no vull citar el belga abans esmentat, ni altres dels seus col·legues. Sembla que s'ha instal·lat un cavall de Troia del reaccionarisme. Tinc la impressió que tota la purria del conservadurisme econòmic ha assegut el seu cul pudent entre els bastidors de Brusel·les o Estrasbug. Potser des de les oficines bancàries o de les borses i les grans asseguradores, fa temps que van enviar uns interventors per dictar la política de la europea. Ja fa temps que el portuguès Durao Barrosso, un antic maoista membre del Partit Comunista dels Treballadors Portuguesos-Moviment Re-organitzatiu del Partit del Proletariat, és al capdavant de la Comissió Europea. Bé, tot plegat no és una broma, Durao Barroso va evolucionar des dels dies de la Revolució dels Clavells de Portugal, ràpidament cap el conservador Partit Socialdemòcrata Portuguès. Serà tot plegat una estratègia per incentivar les masses a llançar-se cap la revolució social? No ho crec pas, el mon es ple d'antics radicals, siguin de l'extrema esquerra o comunistes que quan han tocat una mica de poder i diners ha patit unes ràpides metamorfosis, el que l'evolució terrestre triga milions d'anys en dur a terme, ells ho fan en qüestió de dies o mesos.
Parlant de metamorfosi, seria divertit veure com Schwarzenegger al capdavant de Unió Europea presideix el procés Terminator d'aquesta catedral burocràtica que, perdoneu, però ja fa temps que ens esta donant pel sac a tots.