dilluns, 15 de novembre del 2010

Preneu nota de nou. Grècia 55 per cent d'abstenció.

S'acaben de celebrar eleccions municipals i regionals a la República de Grècia, com sempre els mitjans de comunicació han passat de puntetes sobre algunes qüestions que s'haurien d'haver destacat.. Una d'aquestes qüestions és l'abstenció que ha arribat al 55 per cent, a un país que és obligatori votar, aquest fet ja manifesta el desencís i l'enfado de la població grega amb el seus polítics i el sistema. Grècia en aquest moments es una economia intervinguda, on els grans organismes del capital financer internacional dicten la política que s'ha d'aplicar, que només va en un sentit, retallada de les despeses socials, dels sous públics i de l'ocupació pública. Els socialistes encapçalats per Papandreu, apliquen sense cap mena de queixa aquesta política que els dicten des de fora, i els conservadors de Nova Democràcia, abans van fer de les seves havent-se d'enfrontar a una rebel·lió social fa dos anys que em sembla alguns volen oblidar, però que la majoria dels grecs no han oblidat.
Papandreu, va declarar que si fracassava en aquests comicis convocaria eleccions anticipades, i evidentment segons ell tenir un 55 per cent d'abstenció no és un fracàs. Aquesta és la posició dels polítics que s'omplen la boca amb la paraula democràcia, quan en realitat utilitzen aquest terme per tenir-lo segrestat, per evitar que la societat avanci realment cap a la democràcia.
Papandreu continuarà aplicant les polítiques que li dictin apareixent com a vencedor amb un suport electoral real que ronda el 20 per cent de la població, si és que hi arriba. Així es legitima aquesta democràcia europea. Els qui s'auto marginen de les urnes sembla que per "els demòcrates" deixen d'existir. Això ja estem acostumats a viure-ho també al nostre país.
La opció de la protesta, la sortida al carrer, la vaga, té una altra medecina per part d'aquests "demòcrates", ignorar els qui protesten fins que és cansin i la revolta s'extingeixi. A banda que compten amb tot el potencial dels mitjans de comunicació per criminalitzar, manipular o silenciar, segons convingui les actitud massa perilloses per als qui manegen els fils del poder.
Un altre fet també destacable de les eleccions gregues, que cap mitjà de comunicació ha mencionat, és l'augment del vot comunista que en el cas del KKE ha arribat a l' 11 per cent dels vots, 3,3 punts més, essent un dels pocs partits que ha augmentat amb més de 75.000 vots. L'altra coalició d'aliança d'esquerra, SYRIZA ha mantingut els seus percentatges.
Aquestes eleccions gregues son un exemple del que esta passant a molts racons d'Europa, inclosa Catalunya, on una gran part població esta donant l'esquena al processos electorals, convençuda que anar a votar només legitima les actuacions contraries a la majoria de la població, que els polítics de torn exerceixen, un cop arriben al poder. A banda de la crisi econòmica i la gestió que se'n fa des de fora dels països, quan es dicten les polítiques econòmiques des del grans centres de poder financer, la població ha pres el camí de marginar-se de l'acció política activa, i els mitjans de comunicació incideixen en conrear aquesta marginació i desesperança.